Kultury bakterií pro výrobu domácího jogurtu
Popis
Kultury bakterií pro výrobu domácího jogurtu
Browin 411240
- Domácí jogurt na dosah ruky – dokonale vybrané kultury mléčných bakterií vám umožní rychle vyrobit lahodný domácí jogurt! Bakterie mohou být také použity k okyselení smetany a k výrobě jogurtových sýrů a vařených syřidlových sýrů.
- Vysoká kvalita – díky použití lyofilizace – speciální metody sušení, která je jednou z nejdokonalejších metod fixace potravin, si tyto kultury dlouhodobě zachovávají svůj plný potenciál.
- Na 25 l mléka – jedno balení bakteriálních kultur do jogurtu o hmotnosti cca. 2,5 g vám umožní vytvořit tento skvělý základ pro zdravou, i bezlepkovou stravu s až 25 l mléka!
- Nejen do jogurtovače – pokud ještě nemáte jogurtovač, můžete mléko s bakteriemi úspěšně přelít do nádoby typu termoska, sklenice s víkem a nechat ho na teplém místě. Podívejte se, jak je to jednoduché!
- Jednoduché složení – velmi jednoduché a jasné složení zajišťuje, že při výběru našich bakterií máte vliv na kalorický obsah, zaručujete si zdravé výrobky bez gramu chemie a zdraví škodlivých látek! Složení: Streptococcus thermophilus, laktóza.
Chcete si vychutnat zdravý jogurt bez sladidel a chemických přísad? Připravte si lahodný domácí jogurt ve vlastní kuchyni! Pomohou vám k tomu dokonale vybrané kultury bakterií mléčného kvašení, které umožňují rychlou a snadnou výrobu jogurtu a také okyselení smetany! Díky nim snadno připravíte hustý jogurt, který může být základem pro vytvoření vlastního domácího jogurtového sýra.
Protože tyto bakterie patří mezi termofilní bakterie (tedy odolné vůči vysokým teplotám), připravíte s jejich použitím i vařené syřidlové sýry!Díky použití lyofilizace – speciální metody sušení, která je jednou z nejdokonalejších metod fixace potravin, si tyto kultury zachovávají svůj plný potenciál po dlouhou dobu. Jedno balení bakteriálních kultur vám umožní připravit jogurt z až 25 litrů mléka! Jejich použití je velmi snadné a můžete je používat jak s použitím jogurtovače, tak i bez něj!
Způsob použití:
V případě čerstvého mléka „od krávy“ se doporučuje provést pasterizaci při teplotě cca. 65 °C po dobu 30 minut. 3 l nízkopasterizovaného nebo čerstvého mléka zahřejte na teplotu 43-44 °C. Jeho malé množství nalijte do sklenice a rozpusťte v ní cca. 0,3 g jogurtových bakterií. Tuto dávku nalijte do teplého mléka a vše důkladně promíchejte. Počkej asi. 20 minut, udržování teploty na úrovni 43-44 °C (pro předběžnou aktivaci bakterií). Čisté, vypařené nádobky naplňte mlékem naočkovaným bakteriemi do 3/4 objemu a pevně uzavřete. Nechte na teplém místě, např. u radiátoru na několik hodin (nejlépe na noc). Pokud používáte jogurtovač, nalijte mléko naočkované bakteriemi do nádoby přístroje na teplotu 45 °C a nechte jogurt zrát 6-8 hodiny. Pokud je po uplynutí této doby stále příliš tekutý, prodlužte dobu zrání. Čím delší je doba zrání, tím intenzivnější je chuť jogurtu. Po dokončení procesu zrání jogurt přeložte do ledničky a uchovávejte jej tam pro konzumaci – maximálně 35 dnů. Optimální pH pro správný vývoj bakteriálních kultur do jogurtu je v rozmezí 6-7. Přísady jako ořechy, müsli nebo ovoce se přidávají do hotového jogurtu těsně před konzumací.
Složení: Streptococcus thermophilus, laktóza
Některé texty byly přeloženy strojově. Dejte nám vědět, pokud si všimnete jazykové chyby.