Dbáme na vaše soukromí
Pomocí souborů cookie a souvisejících technologií (např. pixelů, SDK) a zpracování vašich osobních údajů (např. jedinečných identifikátorů, údajů o prohlížeči) můžeme přizpůsobit obsah, který vám zobrazujeme.Pokud udělíte souhlas s ukládáním informací na vašem koncovém zařízení, s poskytnutím přístupu k údajům a s jejich zpracováním, včetně oblasti profilování, trhu a statistické analýzy, bude pro vás vyhledávání na Allegru ještě snazší.Správcem vašich údajů je společnost Allegro nebo v některých případech naši partneři 10 partnerů), mezi něž patří „IAB Europe Trusted Partners“ (2 partneři). Informace o účelech zpracování osobních údajů našimi partnery naleznete v jejich zásadách ochrany osobních údajů.
Ukládání a/nebo přístup k informacím v zařízení
. Personalizovaná reklama a obsah, měření reklam a obsahu, průzkum publika a rozvoj služeb
. Zajištění bezpečnosti, předcházení a zjišťování podvodů a odstraňování chyb
. Poskytování a zobrazování reklamy a obsahu
. Ukládání a sdělování voleb ochrany osobních údajů. Přiřazování a kombinování údajů z jiných zdrojů údajů
. Propojení různých zařízení
. Identifikace zařízení na základě automaticky přenášených informací
.
Vaše osobní údaje zpracováváme za účelem usnadnění používání našich webových stránek.Účely zpracování jsou podrobně popsány v okně nastavení, které se zobrazí po stisknutí tlačítka „UPRAVIT SOUHLASY“, a v Zásadách používání souborů cookie.Váš souhlas je dobrovolný a má platnost 12 měsíců. Můžete jej kdykoli odvolat nebo obnovit v záložce Nastavení souborů cookie. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování provedeného před tímto odvoláním.
Dietolog doporučuje: tyto keto dezerty s mascarpone jsou ideální pro ketogenní dietu
Je dovoleno jíst při ketogenní dietě sladkosti? Samozřejmě že ano, ale pouze ty, které neobsahují sacharidy. Seznamte se s našimi návrhy na lahodné keto dezerty, které jsou nejen chutné, ale také snadné na přípravu!
Doba čtení: 11 min
Ketogenní dieta vyžaduje vyloučení sacharidů z jídelníčku. To je nezbytné, aby tělo začalo spalovat uložený tuk. Naštěstí je však seznam produktů, z nichž lze připravit sladké pochoutky přijatelné pro ketogenní dietu, poměrně široký. K přípravě keto dezertů můžete s úspěchem použít produkty, které neobsahují sacharidy. Mezi lidmi dodržujícími keto dietu jsou velmi oblíbené keto dezerty s mascarpone, 85% čokoládou, hořkým kakaem, kokosovým mlékem, kokosovou nebo mandlovou moukou. Místo cukru se v keto dezertech používají sladidla, jako je erythritol nebo stévie. A co je důležité, keto lahůdky si můžete snadno a rychle připravit doma. Jsou nejen chutné, ale také zdravé, protože mají nízký obsah sacharidů a zároveň obsahují dostatečné množství vlákniny a cenných minerálů. I když je pravda, že keto dezerty jsou zdravé, je důležité mít na paměti, že obsahují poměrně velké množství tuku, což má za následek, že jsou poměrně kalorické.
Recepty
Kokosky
Keto kokosky jsou velmi jednoduchý dezert obsahující pouze čtyři ingredience.
Ingredience
- 3 vaječné bílky
- 200 g strouhaného kokosu
- 50 g másla
- 2 lžíce erythritolu
Příprava
Z bílků a erythritolu vyšlehejte tuhý sníh. Do strouhaného kokosu přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo. Nakonec přidejte vyšlehané bílky. Pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Makroživiny:
- Energie: 1743, 3 kcal, ve 100 g – 464 kcal
- Bílkoviny: 25,6 g, ve 100 g – 6,8 g
- Tuky: 171 g, ve 100 g – 45,6 g
- Sacharidy: 50 g, ve 100g – 13,3 g
Ingredience
- 5 vajec
- 500 g řeckého jogurtu
- 1 pudink bez lepku a cukru
- 150 g erythritolu
- kůra z jednoho citronu
Příprava
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky s erythritolem vyšlehejte do pěny a bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi postupně přidávejte jogurt a pudink a stále míchejte, aby se ingredience spojily. Nakonec přidejte bílky a citronovou kůru a jemně vmíchejte do směsi. Směs nalijte do dortové formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně jednu hodinu. Cheesecake nechte vychladnout v troubě.
Cheesecake chutná nejlépe silně vychlazený. Po vychladnutí je dobré dát ho na několik hodin do lednice.
Makroživiny:
- Energie: 1137 kcal, ve 100 g – 108 kcal
- Bílkoviny: 59,7 g, ve 100 g – 5,6 g
- Tuky: 81 g, ve 100 g – 7,71 g
- Sacharidy: 41,4 g, ve 100 g – 3,94 g
Ingredience
- 200 g loupaných lískových ořechů
- 50 g erythritolu
- 40 g hořkého kakaa
- 1 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
Příprava
Ořechy opražte na suché pánvi. Po vychladnutí rozmixujte v mixéru. Přidejte zbytek ingrediencí a rozmixujte na hladkou pastu. Směs dejte do sklenice a uložte do lednice.
Makroživiny:
- Energie: 1522,7 kcal, ve 100g – 507 kcal
- Bílkoviny: 39, 8 g, ve 100 g – 13,2 g
- Tuky: 134,6 g, ve 100 g – 44,8 g
- Sacharidy: 20,5 g, ve 100 g – 6,8 g
Ingredience
- 4 vejce
- 50 g másla
- 150 g kokosové mouky
- 200 g řeckého jogurtu
- 50 g erythritolu
- 1,5 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
- 200 g jahod
Příprava
Rozpusťte máslo. Vejce s erythritolem vyšlehejte do pěny. Přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo. Přidejte jogurt a kokosovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. Těsto dejte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Navrch položte jahody rozkrojené napůl. Pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Makroživiny:
- Energie: 1590,6 kcal, ve 100g – 178 kcal
- Bílkoviny: 72,3 g, ve 100 g – 8,2 g
- Tuky: 107,2 g, ve 100 g – 12,04 g
- Sacharidy: 52,6 g, ve 100 g – 5,9 g
Ingredience
- 2 vejce
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- ½ hrnku kokosového oleje
- 60 g kokosové mouky
- 30 g erythritolu
- 1 lžička sody
- 150 g kanadských borůvek
Příprava
Kokosový olej rozpusťte, aby byl tekutý. V jedné míse smíchejte mokré ingredience (vejce, jogurt, kokosový olej) a ve druhé suché ingredience - mouku, erythritol a jedlou sodu. Suché ingredience nasypte do mokrých a míchejte, dokud se nespojí. Přidejte borůvky a vmíchejte je do těsta. Formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je do ¾ výšky. Pečte asi 20 minut při 180 °C.
Makroživiny:
- Energie: 1417, 8 kcal, ve 100g – 278 kcal
- Bílkoviny: 30 g, ve 100 g – 5,88 g
- Tuky: 125,5 g, ve 100 g – 24,6 g
- Sacharidy: 38 g, ve 100 g – 7,45 g
Ingredience
- 50 g mandlové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 2 lžíce erythritolu v prášku
- 30 g másla
- 200 g libovolného ovoce
Příprava
Smíchejte obě mouky, přidejte erythritol a studené nakrájené máslo na kostky. Rychle prohněťte, abyste vytvořili drobenku. Pečící nádobu vymažte máslem. Vložte do ní ovoce. Navrch nasypte drobenku a pečte dozlatova asi 15 minut při 180 °C.
Makroživiny:
- Energie: 828,1 kcal, ve 100g – 217 kcal
- Bílkoviny: 21,8 g, ve 100 g – 5,7 g
- Tuky: 57,4 g, ve 100 g – 15,1 g
- Sacharidy: 45,7 g, ve 100 g – 12 g
Ingredience
- 100 g hořké čokolády 85%
- 2 vejce
- 200 ml smetany 30%
- 20 g erythritolu
Příprava
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky s erythritolem vyšlehejte do světlé pěny. Bílky na tuhý sníh. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Smetanu také vyšlehejte do tuha. Do vyšlehaných žloutků přidejte čokoládu a promíchejte. Přidejte vyšlehanou smetanu a promíchejte. Nakonec přidejte sníh z bílků a vše jemně promíchejte. Mousse přelijte do sklenic, přikryjte potravinovou fólií a dejte na několik hodin vychladit do lednice.
Makroživiny:
- Energie: 1338,8 kcal, ve 100g – 304 kcal
- Bílkoviny: 28,7 g, ve 100 g – 6,5 g
- Tuky: 121,5 g, ve 100 g – 27,6 g
- Sacharidy: 24,1 g, ve 100 g – 5,4 g
Ingredience
Piškot:
- 50 g mandlové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 4 vejce
- 3 lžíce erythritolu
Krém:
- 2 vejce
- 20 g erythritolu v prášku
- 250 g mascarpone
Kromě toho:
- 10 g hořkého kakaa
- 2 lžíce likéru amaretto
- 2 lžičky instantní kávy
Příprava
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Ze žloutků a erythritolu vyšlehejte nadýchanou pěnu. Do vyšlehaných žloutků přidávejte postupně za stálého míchání obě mouky. Nakonec přidejte vyšlehané bílky a jemně promíchejte. Těsto dejte do formy a pečte asi 15 minut na 180 °C (dokud se nebude lepit na špejli). Po upečení nechte vychladnout. Krém: vyšlehejte mascarpone s erythritolem a přidejte žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do směsi s mascarpone. Vychladlý piškot nakrájejte na menší kousky. Kávu spařte ½ hrnkem vroucí vody. Kousky piškotu namočte do kávy a vyložte jimi dno nádoby. Krém rozdělte na dvě části. Jednu rozetřete na piškoty, přikryjte druhou vrstvou piškotů a další vrstvou krému. Povrch posypte hořkým kakaem. Dejte na minimálně tři hodiny do lednice.
Makroživiny:
- Energie: 2128,2 kcal, ve 100g – 276 kcal
- Bílkoviny: 78,5 g, ve 100 g – 10,1 g
- Tuky: 181,3 g, ve 100 g – 23,5 g
- Sacharidy: 27,6 g, ve 100 g – 3,5 g
Ingredience
Těsto:
- 2 vejce
- 100 g mandlového nápoje bez cukru
- 30 g mandlové mouky
- 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
- 1 lžíce tekutého kokosového oleje
K podávání:
- 50 g mascarpone
- 100 g oblíbeného ovoce
Příprava
Ingredience na těsto rozmixujte v mixéru na hladkou hmotu. Předehřejte vaflovač. Lžící naneste těsto do vaflovače a pečte asi 2-3 minuty. Hotové vafle vyndejte na talíř a podávejte s mascarpone a ovocem.
Makroživiny:
- Energie: 744,9 kcal, ve 100g – 181 kcal
- Bílkoviny: 25,4 g, ve 100 g – 6,1 g
- Tuky: 62,7 g, ve 100 g – 15,2 g
- Sacharidy: 18 g, ve 100 g – 4,3 g
Ingredience
- 150 g mandlového nápoje
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g lískových ořechů
- 20 g arašídového másla bez cukru
- 1 lžíce erythritolu
- 1 lžíce sezamu
Příprava
Ořechy rozmixujte na mouku. Přidejte mandlový nápoj, arašídové máslo a erythritol. Znovu rozmixujte. Nakonec přidejte sezam a dobře promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé kuličky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku lehce zmáčkněte. Pečte dozlatova asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Makroživiny:
- Energie: 944,2 kcal, ve 100g – 304 kcal
- Bílkoviny: 26,5 g, ve 100 g – 8,5 g
- Tuky: 85,5 g, ve 100 g – 27,5 g
- Sacharidy: 17,6 g, ve 100 g – 5,6 g
- 259 Kč
Záruka nejnižší ceny- KETO želé Bez Cukru a Sacharidy 350g 50 Porcí JAHODOVÁ FIT
od 0 Kč se
- 267 Kč
Záruka nejnižší ceny- želé bez cukru oranžová 350g - FIT - KETO
od 0 Kč se
- 41 Kč
- Jelly.B Konjac želé na pití Broskve
od 0 Kč se
- 151 Kč
- TORTILLA KETO WRAP Keto dieta - bez proteinového cukru LOW CARB
od 0 Kč se